Jak można zwalczyć ból kolana?
Ktoś z Was miał podobny problem?
Zastanawiam się co można z tym zrobić i co na ból kolana właściwie może pomóc?
Zostają tylko leki czy może też jakaś rehabilitacja albo alternatywne metody?
Jak można zwalczyć ból kolana?
Moderatorzy: Małgosia, Olla29, Panta
Regulamin forum
Przeczytaj Regulamin forum i pamiętaj, że Nowi użytkownicy nie mogą umieszczać na forum odnośników wcześniej, niż po napisaniu co najmniej 15 postów w różnych dyskusjach
Przeczytaj Regulamin forum i pamiętaj, że Nowi użytkownicy nie mogą umieszczać na forum odnośników wcześniej, niż po napisaniu co najmniej 15 postów w różnych dyskusjach
Re: Jak można zwalczyć ból kolana?
to chyba najlepiej lekarza pytac, tak myślę
Jeśli chodzi o zakup sprzętu medycznego i rehabilitacyjnego to ja polecam sklep internetowy Orteo. Znajdziecie tam wiele propozycji: https://www.orteo.pl/skladana-poduszka- ... ee-leg-sep . Polecam zapoznać się z ich ofertą. Mogą Wam się przydać takie akcesoria.
Wróciłam jakiś czas temu do treningów biegowych i miałam problem z kolanem, przy dłuższym rozbieganiu dość mocno mi dokuczał. Ale jest znaczna poprawa odkąd stosuję Flexistav Xtra, suplement wspierający stawy.
Dlatego tak ważne są odpowiednie buty do biegania, zwłaszcza do twardego podłoża. A jeśli mimo to kolana dokuczają, to faktycznie kolagen może pomóc. Ja też piję flexistav xtra, mniej więcej po miesiącu zauwazyłam poprawę, ale biorę dalej, minimum 3 miesiące.
-
Masz dosyć przewlekłego bólu i ciągłego zmęczenia? Krakowska Fabryka Zdrowia to miejsce, w którym możesz odzyskać pełnię sił i komfort codziennego życia. Ich kompleksowe podejście do rehabilitacji i fizjoterapii pomoże Ci wrócić do formy – bez względu na to, czy zmagasz się z urazem, sztywnością mięśni, czy przeciążeniami. Od masaży po specjalistyczne terapie, KFZ oferuje indywidualne podejście i nowoczesne metody leczenia. Wejdź na stronę https://reha-kfz.pl/ sprawdź pełną ofertę i zobacz, jak łatwo możesz poczuć się lepiej. Nie pozwól, by ból cię stale ograniczał!